dimarts, 29 d’octubre de 2013

Copyleft vs Copyright


-Què és Copyleft?
Copyleft és tot un conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques, artístiques, etc. Amb aquest sistema ens permet veure el codi font i d'aquesta manera podem modificar-lo d'acord amb les nostres necessitats, de manera gratuïta o amb un mínim cost.-Què és Creative Commons?
Creative Commons és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic.-Què és Copyright?
Copyright és una forma de protecció proporcionada per les lleis vigents en la gran part de països pels autors d'obres pròpiament seves.

Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement : sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.

Creative Commons: No Comercial No comercial : no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.

Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades : no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.

Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual : si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

Recomanacions d'un bon ús d'internet

Avui en dia en molt llocs web revel.lem dades personals, les quals poden ser utilitzades de manera maligna en contra nostra.
-Hem d'evitar posar dades personales sense cap restringió.

Un altre perill són les xarxes socials, on publiquem fotografies i informació molt important, com per exemple, que estem fent, on estem o on anirem.
-Hauríem d'evitar fer publicacions ja que es podem produir robatoris o copies d'imatges amb les quals es faria un mal ús.

dilluns, 28 d’octubre de 2013

Codi QR

Què és un codi QR?
Un codi QR és sistema per emmagatzemar informació relacionada am l'element que estem veient mitjançant una imatge. 


Utilitats del codi QR

Ens enllaça a una pàgina web o element el qual conté informació sobre el tema que estem tractant.
Els podem trobar gairebé a tot arreu, per exemple, al l'entrada d'edificis històrics que ens amplia la informació.


Com generar QR? Aplicacions software
Podem generar en nostre codi QR mitjançant una de les pàgines com es http://www.qrcode-monkey.com/, en la qual entrem i fiquem la pàgina web de lloc que conté la informació, també podem inserir una imatge i canviar el color del QR.


Com interactuar amb QR. Apps necessaries
Per accedir a la informació continguda o encriptada en un QR-code és necessari un dispositiu digital de captura d'imatges (ex: càmera de fotos d'un mòbil, webcam...) i un programari específic lector de codis QR.


Penjar el nostre QR

Navegador i correu electrònic

dijous, 10 d’octubre de 2013

dimarts, 8 d’octubre de 2013

Cercadors

- Tots els cercadors presenten una estructura similar quant als resultats.
- Alguns cercadors enmagatzemen els hàbits de navegació dels usuaris i això provoca que els resultats d’una cerca es corresponguin amb el perfil de la persona que la fa.


1.Explora en els resultats de la cerca sobre Reus quina informació t’ofereix cada cercador per a cadascun dels recursos anteriors.


       2. Contesta:
Havent experimentat amb els diferents cercadors una mateixa cerca, quin prefereixes? Raona la resposta.

Per la meva part prefereixo google ja que a simple vista la informació és molt més clara i concreta, també ens atjunta un mapa que fa encara més ric el contingut

Les teves cerques proporcionen informació als cercadors. De quina manera creus que el seguiment que exerceixen els cercadors sobre els teus hàbits de navegació (interessos, ideologia política, circumstàncies familiars, preferències d’oci, etc) pot influir en els resultats que obtens? Què et fa pensar aquest fet?

Doncs poden influir bastant a favor ja que gràcies a les galetes,que desen les adreces ja cercades,si busquem alguna informació similar que ja hagi sigut buscada ens sortirà encara més contingut.

Investiga sobre el cercador DuckDuckgo pel que fa a la confidencialitat i al seguiment de la persona que fa la cerca?

DuckDuckGo no guarda dades d'adreces ja buscades ni tampoc ens podem crear un perfil sobre nosaltres.

Qué són les galletes?

És un programari que té el navegador web per poder recordar les cerques que fem i a partir d'aquestes fer un perfil per ajudar-nos a l'hora de realitzar noves cerques.

Com es trien les paraules clau?


CONCLUSIONS:
 La primera cerca que hem pet, hem trobat resultats molt poc concrets o gairebé aliens a la nostra pregunta ja que el navegador ha buscat coincidents amb totes les paraules que hem posat.
Mentre que  a la segona cerca només hem posat les paraules clau, és a dir, les més importants, hem trobat els resultats adequats.